Eneloop AAA 800mah Προφορτισμένη

Κωδικός: PAN.ENELAAA80-2
Διαθέσιμο
SKU
PAN.ENELAAA80-2
7,00 €

Η eneloop είναι μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που προσφέρει στους πελάτες μια νέα επιλογή τρόπου ζωής. Ανεπτυγμένη με βάση την ιδέα της αειφορίας και της προστασίας του πλανήτη μας, η eneloop ενσωματώνει τις αρχές της "επαναφόρτισης" και της "επαναχρησιμοποίησης" για την υλοποίηση της Κοινωνίας Καθαρής Ενέργειας. H eneloop χρησιμοποιεί ενέργεια από τον ήλιο και στηρίζει το όραμα για το βιώσιμο Τρόπο Ζωής Καθαρής Ενέργειας ενθαρρύνοντας την επαναλαμβανόμενη χρήση. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε Λύσεις Καθαρής Ενέργειας, έτσι ώστε να μπορούμε να συμβιώνουμε αρμονικά με τη Γη. Παρ' όλο που το αρχικό κόστος των επαναφορτιζόμενων μπαταριών είναι υψηλό, η επένδυσή σας στις eneloop θα αποσβεστεί μετά από μόλις μερικούς κύκλους φόρτισης, ενώ και η οικονομία που προσφέρουν σε μακροπρόθεσμη βάση είναι σημαντική. Οι μπαταρίες eneloop μπορούν να επαναφορτιστούν μέχρι και 2.100 φορές. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες eneloop αποτελούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μπορούν να φορτιστούν έως και 2.100* φορές! Η χρήση των επαναφορτιζόμενων μπαταριών eneloop συμβάλλουν στη μείωση των αποβλήτων μπαταριών μίας χρήσης και, με τον τρόπο αυτό, ωφελεί το περιβάλλον. Ας κρατήσουμε, λοιπόν, τις μπαταρίες έξω από τους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Τεχνολογία eneloop

Η eneloop είναι μια μπαταρία Ni-MH. Για να κατανοήσει κανείς τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στις μπαταρίες eneloop, θα ήταν χρήσιμο να κατανοήσει πρώτα την κατασκευή μιας τυπικής μπαταρίας Ni-MH.

Βασική κατασκευή μιας μπαταρίας Ni-MH:Οι μπαταρίες Ni-MH, όπως και οι περισσότερες άλλες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αποτελούνται από δύο μεταλλικές λωρίδες - το θετικό και το αρνητικό ηλεκτρόδιο. Ανάμεσα σε αυτές τις μεταλλικές λωρίδες, τοποθετείται ένα λεπτό μονωτικό έλασμα, ο διαχωριστής. Αυτό το "σάντουιτς" τριών στρωμάτων τυλίγεται σε σπείρα και τοποθετείται σε ένα μεταλλικό δοχείο, το οποίο παίζει το ρόλο του αρνητικού πόλου της μπαταρίας. Προτού κλειστεί με καπάκι το δοχείο, γεμίζεται με ένα υγρό, τον ηλεκτρολύτη. Το καπάκι διαθέτει μια θυρίδα έκλυσης αερίου, η οποία επιτρέπει την απελευθέρωση υδρογόνου, όταν η μπαταρία υπερφορτίζεται. Η ηλεκτρική συμπεριφορά της μπαταρίας εξαρτάται από τη σύσταση των ηλεκτροδίων, του διαχωριστή και του χρησιμοποιούμενου ηλεκτρολύτη.
Αυτοαποφόρτιση στις μπαταρίες Ni-MH

Οι σύγχρονες μπαταρίες Ni-MH: αποτελούνται από δύο μεταλλικές λωρίδες (την άνοδο και την κάθοδο), οι οποίες διαχωρίζονται μεταξύ τους από ένα μη αγώγιμο πορώδες λεπτό πλαστικό έλασμα (διαχωριστής). Αυτές οι τρεις λωρίδες τοποθετούνται η μία πάνω από την άλλη και τυλίγονται σε σπείρα. Η σπείρα, στη συνέχεια, τοποθετείται σε ένα μεταλλικό δοχείο και βυθίζεται σε ένα υγρό (ηλεκτρολύτης). Κατόπιν, το μεταλλικό δοχείο κλείνεται με καπάκι. Η αυτοαποφόρτιση των μπαταριών Ni-MH οφείλεται σε τρεις βασικές αιτίες:

  •  Τη χημική αποσύνθεση της καθόδου
  • Τη φυσική διάσπαση της ανόδου
  • Τις προσμείξεις που υπάρχουν στην άνοδο

Πώς θα μπορούσε να μειωθεί η αυτοαποφόρτιση?

Η χημική αποσύνθεση της καθόδου μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό με τη χρήση ενός νέου κράματος υπερπλέγματος. Ένα ακόμα όφελος αυτού του κράματος υπερπλέγματος είναι ότι αυξάνει την ηλεκτρική χωρητικότητα της μπαταρίας και μειώνει την εσωτερική αντίσταση, επιτρέποντας, έτσι, υψηλότερα ρεύματα αποφόρτισης. Άλλο πλεονέκτημα του κράματος υπερπλέγματος είναι ότι απαιτείται λιγότερο κοβάλτιο για τη σταθεροποίηση της δομής των χημικών ενώσεων. Η άνοδος ενισχύθηκε με τη χρήση ενός ακόμα νέου υλικού, το οποίο μειώνει τη φυσική διάσπαση. Επιπλέον, ο διαχωριστής και ο χρησιμοποιούμενος ηλεκτρολύτης έχουν βελτιστοποιηθεί, ώστε να εξασφαλίζουν χαμηλή αυτοαποφόρτιση της μπαταρίας eneloop.
Ποιες αλλαγές έχουν γίνει στη νέα eneloop?

Η τεχνολογική διαφορά μεταξύ της "παλιάς" και της "νέας" eneloop έγκειται στο ότι το κράμα υπερπλέγματος της "νέας" eneloop είναι πολύ πιο βελτιωμένο.

Υλικά προηγμένης τεχνολογίας: Ανάπτυξη ενός εξαιρετικά ανθεκτικού κράματος υπερπλέγματος Η ανθεκτικότητα του αρχικού κράματος υπερπλέγματος της Panasonic, ενός υλικού που χρησιμοποιείται για το αρνητικό ηλεκτρόδιο της eneloop, ενισχύθηκε περαιτέρω με την ομογενοποίηση της κρυσταλλικής δομής (μια μείωση των κρυστάλλων με ακανόνιστη ατομική τάξη είναι ακανόνιστη), καθώς και με τη βελτίωση της σύστασής του (δηλαδή, την αναλογία του βασικού συστατικού στοιχείου), προκειμένου να περιοριστεί η εξασθένηση του κράματος υπερπλέγματος από την επαναλαμβανόμενη φόρτιση και αποφόρτιση.
Προηγμένη μέθοδος κατασκευής: Εξελιγμένη τεχνολογία για την προστασία της επιφάνειας του κράματος υπερπλέγματος Αναπτύχθηκε ένα νέο πρόσθετο για το υλικό του αρνητικού ηλεκτροδίου, δηλαδή για το κράμα υπερπλέγματος, αλλά και μια νέα τεχνολογία επικάλυψης με πρόσθετα. Προστατεύοντας την επιφάνεια του κράματος, είναι δυνατός ο περιορισμός της εξασθένησης του κράματος υπερπλέγματος.
Προηγμένη δομή: Χρήση ανθεκτικού/λεπτού εξωτερικού περιβλήματος Η νέα eneloop υιοθετεί το ίδιο ανθεκτικό/λεπτό εξωτερικό περίβλημα που χρησιμοποιείται και στις κορυφαίες στη βιομηχανία, υψηλής χωρητικότητας επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μεγέθους ΑΑ της Panasonic, τις μπαταρίες της Σειράς Ni-MH2700. Αυτό βελτιώνει την αποδοτικότητα του εσωτερικού χώρου των ηλεκτρικών στοιχείων και βελτιστοποιεί την ισορροπία μεταξύ των συστατικών μερών της μπαταρίας, επιφέροντας αύξηση του αριθμού των φορών που μπορεί να επαναφορτιστεί μια μπαταρία.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Μάρκα Eneloop
Μέγεθος Μπαταρίας AAA LR03
Χημική σύσταση Ni-Mh
Voltage 1.2V
Χωρητικότητα 800 mah
Ποιότητα Κατασκευής Ενισχυμένη, Yψηλής απόδοσης
Προφόρτιση Προφορτισμένη μπαταρία
Σύνηθες εφαρμογή σε Ωρολόγια, Ραδιορολόγια, Τηλεχειριστήρια, Αριθμομηχανές, Φωτογραφικές Μηχανές, Παιχνίδια, Ασυρματα σετ υπολογιστών, Ασύρματα πληκτρολόγια, Ασύρματα ποντίκια, Φακούς
Τεμάχια συσκευασίας 2
Βάρος 50 gr
Θα σου αρέσουν και αυτά...